Waarop letten bij het versturen van een helpdesk vraag?

Vraag: Hoe kan ik op de meest efficiënte wijze hulp vragen via de Helpdesk?

Antwoord:
Als je nog nooit een helpdesk ticket verstuurde kan je een eerste mail met je vraag sturen naar helpdesk@figac.be

Je ontvangt dan een wachtwoord, waarmee je voortaan via https://figac.zendesk.com/requests/new helpdesk vragen kan versturen. Het venster dat je hier te zien krijgt geeft je extra mogelijkheden, o.a. om de urgentie van je vraag aan te geven:

Belangrijk: Indien je verschillende vragen hebt die niet onmiddellijk verband houden met elkaar stuur je ons voor elke vraag een afzonderlijke hulpvraag.

Het is noodzakelijk volgende informatie toe te voegen aan je hulpvraag:

-          Welke versie van Pricare gebruik je op jouw werkpost ? Na te kijken via de reddingsboei in Pricare.

-          Welke stappen/handelingen hebben geleid tot het probleem of de foutmelding?

-          Sinds wanneer is dit probleem opgetreden, is er een verband met een bepaalde gebeurtenis (bv. een update)?

-          Treedt dit probleem ook op bij andere gebruikers, of op andere computers?

-          Treedt dit probleem ook op bij andere patiënten?

-          Voeg in bijlage een schermafbeelding toe van de foutboodschap en eventueel ook van het venster waarin je aan het werk bent.

-          Klik in het venster van de foutboodschap op ‘Details’, kopieer de volledige inhoud van de foutboodschap en plak deze in een Word-documentje dat je eveneens in bijlage meestuurt met je hulpvraag: