Schermafbeeldingen maken en doorsturen naar de helpdesk

(N.a.v. ticket 6141)

Doel:
Een schermafbeelding of screenshot is als het ware een foto van datgene wat er op dat moment te zien is op uw beeldscherm. Deze afbeelding kunt u vervolgens afdrukken, bewaren als bestand of als bijlage (bijvoorbeeld in het geval van een foutmelding) doorsturen naar de helpdesk.

Werkwijze:
1. Elk toetsenbord heeft een Print Screen-knop. Deze kunt u herkennen aan de tekst Print Screen of PrtScn.
Druk op de Print Screen-knop zodra u iets op het scherm ziet waarvan u een foto wilt maken. Het is alsof er niets gebeurt, maar op de achtergrond heeft Windows het volledige beeld opgeslagen op het klembord.
2. Je kan nu het beeld van het klembord plakken in een programma naar keuze.  Je kan bv. een Word documentje aanmaken en hierin de afbeelding plakken via Rklik/plakken.

Alternatief: Schermafbeeldingen maken met Greenshot:
Greenshot is een gratis programma dat toelaat om gemakkelijk schermafbeeldingen te maken en deze te bewerken. Naar onze ervaring is dit een zeer handig hulpmiddel.
http://getgreenshot.org/

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.